Örnspaning för ungdomar

28 februari 2010

”Jag har fått 3 nya vänner!”
”Och vi har fått en!”

Så har äntligen barngruppen startat sin verksamhet. 4 ungar (lagom många för en bil!), Albin, Adela, Fredrik och Dominique var på örnexkursion på ”Mariadagen”. Kommentarerna från ungarna är citerade i rubriken!

Bogdan och Katarina tog emot och kunde visa upp kungsörn, korp, nötskrika och talgoxe på åteln. Vi fikade i gömslet och drog sedan vidare mot Älgberget för att titta på vildsvin och vargspår.

Tyvärr fick vi inte se några vargspår, trots att det var nysnö på den oplogade Flodavägen. Däremot fick vi kontakt med 6 vildsvin på vägen, så dagen var ändå lyckad!

Nästa programpunkt är tornfalksholkuppsättning i Stumsnäs och jag hoppas att fler ungar kan ansluta! Jag kan tänka mig att 12 ungar är perfekt antal i gruppen, men det förutsätter att vi har ytterligare 2 bilar med chaufförer som anmäler sig. Som regel kommer vi att hålla till inom kommunen, men när vi blir ”varma i kläderna” är det möjligt att vi också gör mer långväga utflykter.


Först till kvarn är det som gäller för att få vara med i fågelklubbens juniorgrupp. Hör av dig till undertecknad som är ledare för gruppen, ifall Du är intresserad!

Staffan Müller
staffan.myller@telia.com
070- 322 2345

Foto: Staffan Müller ©

Adela, Fredrik, Dominique och Albin.

Foto: Staffan Müller ©

Bogdan och Katarina tog emot i uppvärmt gömsle.

Foto: Staffan Müller ©

Fikastund i örnmarkerna.

Foto: Bogdan Persson ©

Vildsvin som är mer svin än vilda.

Foto: Staffan Müller ©

Kungsörnen "Flyby" poserade för barnen. Här omgärdad av korpar.

Foto: Katarina Paunovic ©