Ugglevaka i Gryssen 10-11 mars 2012.

En liten kort rapport om årets ugglevakehelg i Gryssen. Man skulle kunna summera alltsammans med att det var väldigt lite folk som kom för att lyssna på ett ändå mindre antal ugglor :). Lars-Johan Klockars, Kaijan, Jerker, Gabriella och undertecknad slöt upp vid stugan på lördagen. Inget var spikat schemamässigt och vinden var inte med oss. Ett mindre regnväder fick passera innan vi bestämde oss för att börja rulla mot kommungränsen till Mora. För en del av oss var det nya vägar.

Limå Bruk blev första anhalt med förhoppning om slaguggla, men allför besvärliga vindar gjorde att inget hördes. Vi for mot lappugglorna och vi det norra hygget sågs en lappuggla lämna en tall precis vid landsvägen för att uppslukas i mörkret. Det södra hygget gav tre ”poande” från en uggla, men sedan var det tyst. Rackarns vad svårflörtat det kan vara ibland.

Utmed vägen upp mot Kollsjömyran hördes ett par slagugglor precis när vi klivit ur bilen, men sedan föredrog även de att vara tysta. Vindar uppe på höjderna gjorde att vi beslöt att åka mot möjliga ugglelokaler vid Siljansnäs, men samma sak där, tystnad förutom vind. Men, ett väldigt häftigt norrsken gjorde det för mig, boende på Södertörn, till en minnesvärd afton. Lite mat när vi kom till stugan avslutades med en riktig snackafton med Jerker. Vi beslutade att avrunda ett par timmar innan det var dags att stiga upp och tillbringa söndagsmorgonen vid vägskälet.

En mycket trevlig helg och nästa år kommer vi att köra igen och håller då tummarna för att gnagarstammen inte skall krascha med följd att ugglorna är tysta.

Mvh Håkan (de andra instämmer)